Căsnicia ta nu trebuie să fie o luptă

„Nu am putere să mai încerc”, îți șoptești, înfrânt(ă). Persoana pe care ai crezut-o iubirea vieții tale te privește în gol. Au curs prea multe lacrimi de dezamăgire, au fost schimbate prea multe cuvinte dure și acum amândoi sunteți aici – la capătul puterilor și, poate, în curând, la capătul căsniciei voastre.

Ați încercat totul, de la compromisuri făcute unul pentru altul la consiliere maritală – dar nimic nu a străpuns zidurile groase ale durerii și acuzării în care vă regăsiți.

„Cum am ajuns aici?”, te întrebi.  „Cum găsim scăpare?”

Dacă te regăsești în cele scrise mai sus, dorim să știi că lui Dumnezeu îi pasă nespus de mult de căsnicia ta și El este mai mult decât capabil să întoarcă situația în favoarea voastră.

Căsnicia ta este aproape de inima Lui

De fapt, primul miracol făcut de Isus pe Pământ a fost la o nuntă – unde a transformat apa în vin pentru un cuplu care a rămas fără vin pentru oaspeții de la nunta lor (Ioan 2:1-11). Vinul reprezintă bucuria în Biblie și este simbolul binecuvântărilor abundente ale Domnului.

Gândește-te: Primul miracol al lui Isus ar fi putut fi hrănirea celor înfometați, vindecarea celor bolnavi sau învierea morților (lucruri pe care le-a făcut mai târziu). Dar nu – El a ales să înceapă slujirea pe Pământ printr-un belșug de vin (bucurie) pentru o mireasă și un mire care au rămas fără el.

După cum vezi, căsnicia este un lucru drag inimii Domnului. Chiar dacă simți că ai greșit prea mult și nu meriți ajutorul Lui, ascultă – probabil că nici cei proaspăt căsătoriți nu au meritat (este posibil ca lipsa vinului să fie din vina lor!).

Domnul dorește ca noi să avem căsnicii fericite, dar noi știm că nu putem să le avem de unii singuri. Primul miracol a fost să aducă propria Sa bucurie într-o căsnicie și El poate să facă la fel pentru tine astăzi.

 

Provizia Lui vine într-o măsură superabundentă

Şi erau acolo şase vase de piatră pentru apă, puse pentru curăţirea iudeilor, încăpând în fiecare câte 39 de litri. (Ioan 2:6, GBV)

Mai mult decât atât, atunci când Isus îți restaurează căsnicia, o face din belșug, cu mult peste toate câte cerem sau gândim (Efeseni 3:20). Dacă faci calculele, a transformat aproximativ 240 litri de apă în vin îmbătător! Sigur că nicio nuntă nu are nevoie de atât de mult vin în încheiere, nu-i așa?

Dar aceasta este natura generoasă a lui Isus.

Așadar… Dacă simți că nu există destulă dragoste între tine și soțul sau soția ta, este în regulă. Adevărul este că setea noastră umană de a fi iubit este mai mare decât capacitatea noastră de a iubi. Dar Însuși Dumnezeu este dragoste (1 Ioan 4:8), și putem să primim toată dragostea de care avem nevoie (și mai mult) de la El.

Niciun efort uman nu ar fi putut transforma pe loc nici măcar o picătură de apă în vin, să nu mai vorbim despre 6 vase mari! Chiar este nevoie de puterea miraculoasă a lui Isus pentru a transforma apa stătută a unei căsnicii lipsite de iubire în vin matur de cea mai bună calitate.

 

Vei putea să-ți iubești soția pe măsură ce primești iubirea Lui

Vezi, o mare parte din iubirea noastră umană este condiționată.

„Dacă se schimbă, o să-l iubesc.”

„Aș iubi-o, dacă m-ar susține mai mult.”

Dar, slavă Domnului, iubirea lui Dumnezeu nu este așa. Cu cât primim mai mult din dragostea Lui constantă și neschimbătoare pentru noi, cu atât mai mult putem să ne iubim soția din belșug.

Adevărul este că nu putem să ne schimbăm pe noi și nici pe alții – putem doar să-i iubim și să avem încredere că Duhul Sfânt aduce transformarea adevărată.

Spune-I: „Doamne, eu nu pot, dar Tu poți. Tu poți să faci pentru soția mea/soțul meu ceea ce eu nu pot să fac nici măcar pentru mine.”

„El/ea nu merită iertarea mea, dar pe cruce, Tu m-ai iertat atunci când nu am meritat. Acum pot să iert chiar dacă inima mea încă este rănită.”

Sau poate că ești de cealaltă parte – ți-ai dezamăgit soția, sau pur și simplu ai fost epuizat de cerințele ei/epuizată de cerințele lui.

Totuși, poți să nu te mai uiți la greșelile tale și ale soțului tău și să primești în schimb iubirea Domnului pentru tine? Stai singur cu El și revarsă-ți gândurile inimii înaintea Lui. Permite cuvintelor Lui de iubire să te spele și să te revigoreze – în primul rând, ai știut că El Își găsește plăcerea în tine și dorește să liniștească toate temerile din viața ta cu dragostea Lui? (Țefania 3:17).

Căci nu putem iubi decât atunci când am fost cu adevărat iubiți de Domnul.

 

De aici, lucrurile sunt tot mai bune

„Orice om pune întâi vinul cel bun; […] tu ai ţinut vinul cel bun până acum.” (Ioan 2:10, GBV)

Vrem să rămâi cu acest gând: Când Isus a transformat apa în vin, acel vin a fost cel mai bun din acea seară.

În plus, vinul de calitate devine tot mai bun odată cu înaintarea în vârstă – atunci de ce nu ar face și căsnicia ta la fel? De ce să nu ai zile de rai pe pământ, pline de o iubire pasională, romantism și unitate?

În calitate de credincioși, Dumnezeu ne promite că drumurile noastre vor fi tot mai strălucitoare (Prov. 4:18) – iar căsnicia ta cu siguranță este cuprinsă în această promisiune.

Chiar dacă căsnicia ta este astăzi în ruină, ne rugăm să știi că Domnul este pe deplin capabil să facă o minune pentru tine care sfidează orice logică umană. Așa cum a transformat apa în vin într-o clipă (obținerea vinului bun durează mulți ani), succesul tău este mai aproape decât crezi.

Deci, astăzi, îl vei invita pe Isus în căsnicia ta și vei primi din nou dragostea Lui?

Acum dar rămân aceste trei lucruri: credinţă, speranţă, dragoste, iar dintre acestea, mai mare este dragostea. (1 Cor. 13:13, GBV)

Sursa