Către tânăra mamă copleșită de cerințele vieții, aceasta este pentru tine.

Dacă te-ai gândit „Aceasta sunt eu!”, atunci vom vedea că mama fără griji nu este un mit, ci poate să devină realitatea ta de acum cu Domnul.

Poate că te gândești: „Fără griji? Mamă? Cuvintele acestea două nu au ce căuta împreună, cel puțin nu în lumea mea! Am de schimbat scutece, de fugărit copii mici și de pregătit mâncare. Cât despre clișeul cafelei care s-a răcit… ei bine, nu am avut timp nici măcar să-mi pregătesc o ceașcă…”

Dar nu tocmai de aceea citești aceste rânduri? Știi că trebuie să existe o viață mai bună. Și ai dreptate. Ești gata să fii uimită?

Iată soluția, într-un cuvânt: ODIHNĂ.

Stai puțin. Înainte să lenevești toată ziua în pat (deși sună tentant), citește mai departe. Odihna nu ne permite să fim leneși, ci se referă la o stare interioară de odihnă în Domnul în timp ce faci ceea ce trebuie făcut. După cum a zis Isus:

„Ești obosit? Epuizat?… Vino la Mine. Vino cu Mine și îți vei recupera viața. Îți voi arăta cum să ai odihnă reală… Învață să trăiești după ritmurile ușoare ale harului… Stai alături de Mine și vei învăța cum să trăiești liber și ușor.”

-Matei 11:28-30 (The Message)

Sună fantastic, dar întrebarea este: CUM ne odihnim în Domnul?

Avem un exemplu în povestea celor două surori din Biblie, Marta și Maria. Isus Se afla în vizită la ele acasă și Marta Îl servea după obiceiurile potrivite. Dar Maria a făcut un lucru total diferit: a stat la picioarele lui Isus și a ascultat cuvântul Său (Luca 10:39).

În scurt timp, Marta s-a săturat și a început să se plângă: „Doamne, nu Îți pasă că sora mea m-a lăsat să servesc singură? Spune-i să mă ajute.”

Marta a dat vina pe doi oameni dintr-o singură lovitură: pe sora ei, pentru că a lăsat-o să slujească singură și pe Domnul Isus, pentru că nu I-a păsat de acest lucru. Deși dorința lui Marta a fost de a-L servi pe Domnul, a ajuns să-și piardă cumpătul tocmai față de cei pe care i-a iubit. S-a bazat pe puterea ei și a rămas fără energie.

Sună cunoscut? Te ocupi mereu de gătit, faci curat și te gândești că toate se vor prăbuși dacă stai pe loc pentru un moment? Devii frustrată atunci când lucrurile îți scapă de sub control, îți pierzi cumpătul față de cei pe care-i iubești și apoi te simți vinovată? Dacă da, iată răspunsul lui Isus pentru Marta:

„Marta, Marta, ești îngrijorată și tulburată de multe lucruri. Dar un singur lucru este necesar; și Maria a ales partea cea bună, care nu i se va lua.”

Ai observat faptul că Isus nu a certat-o pe Marta pentru că a slujit, ci i-a arătat cu blândețe că era agitată și îngrijorată în timp ce făcea aceasta? Astăzi, în același fel, Isus te iubește prea mult ca să te lase să suferi sub greutatea acestor poveri. El vrea să te bucuri de faptul că ești mamă.

Secretul acestui fel de viață este să faci lucrul pe care l-a făcut Maria, de preferat înainte de a-ți începe ziua. Maria a stat la picioarele lui Isus și a ascultat cuvântul Său (Luca 10:39). Ea se odihnea alături de Iubitul sufletului ei și a permis cuvântului Său să-i ofere pace și putere.

Chiar dacă ai doar cinci minute la dispoziție, lui Isus Îi face plăcere să petreacă acel timp cu tine. Poți să meditezi la cuvintele Lui de mângâiere pentru tine, cum sunt cele din Filipeni 4:19 (AMPC): „Și Dumnezeul meu vă va împlini din belșug și gratuit fiecare nevoie conform bogățiilor Sale în Cristos Isus.”

Dacă nu ai timp dimineața, poți să iei o pauză și să meditezi la dragostea lui Dumnezeu în orice moment al zilei, după posibilitățile tale, și să-ți reverși inima înaintea Lui, să citești un verset sau să asculți o cântare de închinare și să-L lași să te umple cu harul Său.

Atunci când alegi partea cea bună – odihna la picioarele lui Isus și renunțarea la stres – vei ajunge să fii atât de umplută de dragostea Lui încât se va revărsa către cei dragi. Imaginează-ți că iei stresul, grijile și problemele, le faci ghem și le arunci în mâinile iubitoare ale lui Isus. Acum sunt în mâinile Lui și nu în ale tale! Când îți dai seama că Cel Atotputernic te susține, vei zâmbi mai mult, vei fi relaxată și plină de pace și vei avea puterea să faci toate lucrurile necesare zilei. Peste toate acestea vei vedea că vei avea bucurie în fiecare zi, vei râde mai des și te vei bucura de momente prețioase alături de cei mici.

Mămicilor, puteți trăi în fiecare zi știind că Dumnezeul mai mult decât suficient vă iubește și este cu voi, vă ghidează în toate lucrurile și vă împlinește din belșug fiecare nevoie. Acesta este secretul mamei fără stres, chiar și atunci când viața este agitată 😉

Sursa