Ce este Sfânta Împărtășanie? Și de ce o luăm?

Sfânta Împărtășanie, sau Cina Domnului, reprezintă cea mai înaltă formă de dragoste a lui Dumnezeu pentru poporul Său.
Ea este formată din pâine, care reprezintă trupul lui Isus, biciuit și frânt în timpul crucificării, și paharul, care reprezintă sângele Său vărsat.
Isus a fost plin de viață și de sănătate atunci când a umblat pe pământ. Nu a fost niciodată bolnav și oriunde a mers a vindecat oamenii.
Înainte de a merge la cruce, Isus a fost biciuit de către soldații romani și trupul Său a fost frânt pe cruce.
De ce? Pentru că la cruce, toate neputințele și bolile noastre au fost puse în trupul perfect și sănătos al lui Isus, pentru ca noi să trăim în sănătate divină. Acesta este motivul pentru care Biblia spune: „Prin rănile Lui suntem vindecați.” (Isaia 53:5)

De ce luăm Cina Domnului?

Pe lângă nașterea din nou în Cristos, un corp și o minte sănătoasă sunt cele mai mari binecuvântări pe care le putem avea. Tocmai de aceea ucenicul Ioan spune: „Preaiubitule, doresc ca în toate să prosperi și să fii sănătos (fizic), după cum (știu că) sufletului tău (spiritual) îi merge bine”. (3 Ioan 2 Amplificată)
Sfânta Împărtășanie este sistemul de eliberare al lui Dumnezeu prin care vindecarea, întregirea trupească și spirituală și fiecare binecuvântare bună pe care Hristos a cumpărat-o pentru noi la cruce, este eliberată în viața noastră.
În noaptea în care a fost trădat, Isus a mâncat ultima Sa cină împreună cu discipolii Săi. Știind ce va împlini prin sacrificiul Său, Isus a instituit Sfânta Împărtășanie. Îndemnul Său iubitor este ca noi „să facem aceasta în amintirea Lui”. (Luca 22:19)

„… în amintirea Lui”.

De fiecare dată când luăm Sfânta Împărtășanie, trebuie să fim conștienți de faptul că trupul Său a fost zdrobit pentru întregirea noastră trupească și sângele Său scump a fost vărsat pentru iertarea păcatelor noastre. Ori de câte ori ne împărtășim având această conștiință, „vestim moartea Domnului până la venirea Lui”. (1 Corinteni 11:26)

Ia Cina Domnului cu o revelație a lucrării Sale terminate.

Astăzi, când mestecăm pâinea, declarăm că sănătatea lui Isus și viața Sa divină curg în trupurile noastre! Atunci când luăm paharul, declarăm că am fost iertați și îndreptățiți – drepți în fața lui Dumnezeu! Putem să mergem cu îndrăzneală în prezența lui Dumnezeu (Evrei 4:16) și atunci când ne rugăm, putem să fim siguri că Dumnezeu ne aude.

Așadar… Ce trebuie să pregătesc înainte de a lua Cina Domnului?

Ei bine, înainte să iei Cina trebuie să știi că nu este un ritual, ci o binecuvântare pe care o primești gratuit. Cina Domnului reprezintă dragostea lui Dumnezeu pentru tine și
puterea Lui de a te vindeca și elibera de orice boală și neputință.
Și pentru că nu este un ritual, nu există un singur tip de pâine sau băutură specială pe care o folosești. Însuși Isus a folosit pâinea și băutura care erau atunci la masă în timpul Cinei.
Cuvântul „împărtășanie” înseamnă o comuniune intimă, iar atunci când iei Cina, ai un moment de comuniune intimă cu Salvatorul tău!

Cum să luăm Cina Domnului

Ține pâinea în mână și spune:
Tată, Îți mulțumesc pentru darul Fiului Tău. Corpul meu este vindecat din cap până în picioare prin rănile care au căzut pe trupul lui Isus. Fiecare celulă, fiecare organ, fiecare funcție a corpului meu este vindecată, restaurată și reînnoită. În numele lui Isus, cred și primesc.

[Mănâncă pâinea]

Ia paharul în mână și spune:
Domnul meu, Isus, Îți mulțumesc pentru sângele Tău scump. În sângele Tău se află viața fără păcat și fără boală. Sângele Tău vărsat la cruce a șters orice păcat din viața mea. Prin sângele Tău sunt iertat de toate păcatele mele – trecute, prezente și viitoare – și sunt îndreptățit pe deplin. Sângele Tău m-a răscumpărat de orice blestem și astăzi primesc cu libertate deplină toate binecuvântările care încoronează capul celui drept! Îți mulțumesc, Domnul meu Isus, pentru că m-ai iubit. Amin.

[Bea]

Vrei să afli mai multe despre Sfânta Împărtășanie?

Te confrunți cu o provocare de sănătate astăzi? Sau persoana iubită se luptă cu o boală cronică? Află cum Domnul ți-a oferit o masă pentru a putea accesa vindecarea Sa astăzi, în noua cartea a lui Joseph: Mănâncă Până Ajungi La Viață Și Sănătate.

Sursa